cara guna periuk primada

cara guna periuk primada

Setelah bertahun tahun berhajat untuk memiliki sebuah pressure cooker, akhirnya ia menjadi kenyataan pada bulan lepas apabila kami semua ke kedai elektrik untuk membeli air cond baru untuk bilik Nellisa. Kalau saja saja nak ke kedai elektrik, memang sah tak akan ada nyer.

Saya selalu teruja melihat kakak saya memasak dengan pantas menggunakan pressure cooker terutama memasak daging atau sup tulang yang jika dimasak secara biasa, memakan masa berjam jam untuk empuk. Saya tak pernah beli, hanya redeem dari point terkumpul kad kredit. Dah 2 kali saya redeem dan 2 kali juga ianya tidak dapat digunakan kerana periuk tekanan gagal berfungsi dengan sempurna selepas beberapa kali digunakan. Hmm biasalah benda free, kan.

Hahaha saya yang dah tak sabar nak membuat perasmian periuk ni, akhirnya berpeluang memasak daging dan tulang daging korban. Kalau dapat ayam pencen, mesti sekejap sahaja sudah lembut dan cepat boleh dimakan. Mengikut result allergy test, doktor memberitahu supaya saya tidak mengambil daging untuk selama 4 bulan. Hmm kenalah pulak cari ayam pencen, barulah dapat saya merasa masakan menggunakan pressure cooker ini.

Resepi Periuk Noxxa Yang Sangat Mudah, Cepat & Sedap

Dengan pressure cooker ini, sekejap sahaja sudah empuk tulang yang kita rebus. Ia cuma mengambil masa antara 20-25 minit sahaja. Jangan terlalu lembut, nanti tak sedap pulak daging kita.

Azie Selamat datang ke blog Azie Kitchen. Saya seorang isteri dan ibu bekerjaya yang punya minat mencuba resepi masakan bila punya kelapangan masa. Ingin berkongsi resepi yang diperolehi dari kawan kawan atau dari blog blog yang telah dicuba. Saya ingin mengisi masa dengan melakukan sesuatu yang boleh memberi manafaat yang berpanjangan samada di dunia dan juga akhirat. Saya akan memaparkan pengalaman sendiri dalam kehidupan seharian saya di dalam bab masak memasak. Semua GAMBAR adalah HAK CIPTA TERPELIHARA! Harap minta izin terlebih dahulu jika ingin mengambil atau menggunakan gambar gambar di dalam blog ini. Sebarang komen atau pandangan, amat dialu alukan. Sekian terima kasih.

Dengan pressure cooker ini, sekejap sahaja sudah empuk tulang yang kita rebus. Ia cuma mengambil masa antara 20-25 minit sahaja. Jangan terlalu lembut, nanti tak sedap pulak daging kita.

Azie Selamat datang ke blog Azie Kitchen. Saya seorang isteri dan ibu bekerjaya yang punya minat mencuba resepi masakan bila punya kelapangan masa. Ingin berkongsi resepi yang diperolehi dari kawan kawan atau dari blog blog yang telah dicuba. Saya ingin mengisi masa dengan melakukan sesuatu yang boleh memberi manafaat yang berpanjangan samada di dunia dan juga akhirat. Saya akan memaparkan pengalaman sendiri dalam kehidupan seharian saya di dalam bab masak memasak. Semua GAMBAR adalah HAK CIPTA TERPELIHARA! Harap minta izin terlebih dahulu jika ingin mengambil atau menggunakan gambar gambar di dalam blog ini. Sebarang komen atau pandangan, amat dialu alukan. Sekian terima kasih.

Dengan pressure cooker ini, sekejap sahaja sudah empuk tulang yang kita rebus. Ia cuma mengambil masa antara 20-25 minit sahaja. Jangan terlalu lembut, nanti tak sedap pulak daging kita.

Azie Selamat datang ke blog Azie Kitchen. Saya seorang isteri dan ibu bekerjaya yang punya minat mencuba resepi masakan bila punya kelapangan masa. Ingin berkongsi resepi yang diperolehi dari kawan kawan atau dari blog blog yang telah dicuba. Saya ingin mengisi masa dengan melakukan sesuatu yang boleh memberi manafaat yang berpanjangan samada di dunia dan juga akhirat. Saya akan memaparkan pengalaman sendiri dalam kehidupan seharian saya di dalam bab masak memasak. Semua GAMBAR adalah HAK CIPTA TERPELIHARA! Harap minta izin terlebih dahulu jika ingin mengambil atau menggunakan gambar gambar di dalam blog ini. Sebarang komen atau pandangan, amat dialu alukan. Sekian terima kasih.

LihatTutupKomentar